Algemeene Schippers vereeniging

Voor en door schippers

Voorwoord

Niemand belooft dat het vanzelf gaat.

Ook dit jaar (voor de 4e keer op rij) stond de ASV op de beurs in Gorinchem. Het had dit jaar wel wat voeten in de aarde. We hadden, zodra de mogelijkheid er was, dezelfde stand geboekt als vorig jaar, maar vanwege een andere indeling van de beursvloer was die stand om veiligheidsredenen komen te vervallen. De organisatie bood ons een aantal alternatieven aan die geen van allen ideaal waren. Er was gekozen om het dit jaar dan maar met een kleinere stand te doen.

Het bleek echter wel een heel klein standje te zijn (er zijn mensen die hun nachtrust hebben in een dergelijk formaat) en de ASV had plannen om het initiatief voor een markttransparantiesysteem ‘aan de man te brengen’ tijdens de beursdagen. Dat werd natuurlijk niks in een veredelde telefooncel. Gelukkig hebben wij Esther en Doortje die het voor elkaar kregen dat we een veel ruimere stand kregen op een betere locatie.

In die ruimere stand kwam echter de speciaal gemaakte poster van ‘AGORA’ niet goed uit de verf, Ook te klein. Dus last-minute is er nog een grotere poster besteld.

En dan hadden we de bijbehorende flyers nog. Die zouden de dag voor de eerste beursdag bezorgd worden en dat gaat altijd goed bij onze drukker. Behalve deze keer. Na heel wat telefoontjes met de drukker, de bezorgdienst en de ontvanger is het toch goed gekomen en waren er vanaf 6 uur de eerste beursdag flyers aanwezig, met dank aan de medewerker van de bezorgdienst die ze in eigen tijd in Gorinchem is komen brengen.

Het mag duidelijk zijn dat de beursgang niet vanzelf is gegaan, maar het was wel succesvol. De stand zag er fantastisch uit, was goed bemand en naast de vele gesprekken die gevoerd zijn mochten we ook dit jaar weer nieuwe leden verwelkomen tijdens de drie dagen in Gorinchem. Het dozijn ASV-ers die zich ingezet hebben om het allemaal mogelijk te maken verdienen wat mij een groot een COMPLIMENT en een nog groter BEDANKT.

Uiteraard is de beurs niet het enige waar de ASV mee bezig is geweest de afgelopen maanden. We hadden nu zoveel stukken voor de nieuwsbrief dat mij vriendelijk verzocht is het voorwoord niet te lang te maken. Waar ik nog wel wat over wil schrijven is.. (helaas, quotum bereikt)

Ron Breedveld